gemeente Landsmeer | Duurzaamheid

Artikel Duurzaamheid

Op 5 februari 2019 is het uitvoeringsprogramma duurzaamheid gepresenteerd aan de Raad en andere belangstellenden uit Landsmeer. Dit vond plaats op de Groene Boerderij in Den Ilp.

In december 2018 heeft het college het uitvoeringsprogramma duurzaamheid vastgesteld. In dit programma staan de acties die wij (als gemeente) willen gaan uitvoeren en stimuleren op het gebied van duurzaamheid. Het uitvoeringsprogramma is het resultaat van participatie met collega's, bewoners, bedrijven en raad. Om alle deelnemers ook inzicht te geven in de opbrengsten en uitkomsten van deze sessies hebben wij het uitvoeringsprogramma gisteren aan de gemeente gepresenteerd. De opkomst was erg goed (ongeveer 40 bezoekers) met de (bijna) voltallige gemeenteraad en ook andere geïnteresseerden.

Duurzaamheid is een onderwerp wat ons allemaal aangaat, zowel intern als extern. Daarom ook de presentatie aan de gemeenteraad en geïnteresseerden. In een levendig gesprek kwamen de uitdagingen goed naar voren, maar bleek ook hoeveel enthousiasme er in de gemeente is op dit gebied. De locatie van De Groene Boerderij was ook niet zomaar gekozen. Deze zorgboerderij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is ook als deelnemer betrokken geweest bij alle participatieve sessies om tot de visie en het uitvoeringsprogramma te komen.

Meer info

 

 Duurzaamheid presentatie 06-02-19