gemeente Landsmeer | Ondernemen in Landsmeer

Artikel Ondernemen

Informatie voor ondernemers in de gemeente Landsmeer

Bent u (startende) ondernemer en woont u in de gemeente Landsmeer? De gemeente kent verschillende organisaties die nuttig kunnen zijn voor u. Zowel voor uw netwerk, financiën als voor het vinden van personeel. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over. Uiteraard kunt u bij vragen ook altijd terecht bij de gemeente zelf.

- Folder met informatie

BedrijvenVereniging Landsmeer

De BedrijvenVereniging Landsmeer (BVL) is de vereniging van ondernemers in de gemeente Landsmeer met een sterke wil om alles wat ondernemen zo mooi maakt te delen met elkaar. De BVL brengt ondernemers met elkaar in contact door het organiseren van onder andere netwerkborrels en lezingen. Ook ondersteunt de BVL sociale doelen en staat het bestuur van de BVL open om andere ondernemers te helpen. Het bestuur, maar ook de aangesloten ondernemers, hebben veel ervaring en kennis en willen graag andere ondernemers helpen. Wilt u zich aanmelden of meer informatie over de BVL? Neem dan contact op.
Contact
E-mail: bestuur@bvlandsmeer.nl
Meer informatie
Home - BVL Landsmeer 

Ondernemersloket

Het Ondernemersloket is een direct aanspreekpunt voor ondernemers, zzp'ers en bedrijven uit Purmerend, Beemster, Waterland en Landsmeer. Als u vragen heeft over vergunningen, financiën, omscholing of schuldenproblematiek, dan kan het Ondernemersloket u helpen of in contact brengen met de juiste instantie. Heeft u een vraag of wilt u uw verhaal kwijt? Monique Lindner en Tim Mars, beiden met een ondernemersachtergrond, staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Contact
Telefoon: 0299-452400
E-mail: ondernemersloket@purmerend.nl
Meer informatie
gemeente Landsmeer | Ondernemersloket Waterland Landsmeer Purmerend

Punt 7

Punt 7 is een nieuw platform voor ondernemers. Het platform biedt zes thema-avonden per jaar aan, waar ondernemers leren over de tien P's van succesvol ondernemen. Er worden praktische tips, inspirerende voorbeelden en effectieve strategieën gegeven om je bedrijf te laten groeien. Daarnaast draagt het bij aan je netwerk, omdat je andere ondernemers ontmoet die net zo gedreven zijn als jij. Aanmelden voor een bijeenkomst? Mail naar welkom@punt7.nl.

Startersloket

Heeft u plannen om uw eigen onderneming te starten? U kunt zich hierop goed voorbereiden via het Startersloket. Het Startersloket is een online platform met veel praktische informatie, zoals een uitgebreid stappenplan, handige (reken)tools, kennisartikelen, blogs en ondernemersnieuws. Ook kunt u gratis online webinars volgen om meer te leren over het starten als ondernemer. Toch nog vragen? Neem dan contact op met een ervaren ondernemersadviseur van het Startersloket.
Contact
Chat of bellen: 085-4881233
E-mail: info@startersloket.nl
Meer informatie
Startersloket Landsmeer

ROM InWest

De ROM InWest is de Regionale Ontwikkelings Maatschappij (ROM) voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en Noord-Holland Noord. De organisatie staat innovatieve startups, scale-ups en mkb-bedrijven bij met kennis, netwerken en financiële ondersteuning – hoofdzakelijk vanuit het MKB Fonds, het Innovatiefonds en met rijksregelingen. Een belangrijke voorwaarde die ROM InWest aan investeringen stelt, is dat het product of de dienst van een onderneming bijdraagt aan de circulaire economie, de voedseltransitie, de energietransitie en/of versterking van het regionale mkb in het algemeen. Ook verwacht ROM InWest van ondernemers oog voor mens en milieu. Neem contact op als u benieuwd bent hoe de ROM InWest uw onderneming kan helpen.
Contact
Telefoon: 085-0401400
E-mail: info@rominwest.nl
Meer informatie
Homepage - ROM InWest

Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland

Zoekt u als ondernemer personeel? Dan kunt u terecht bij het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP). Het WSP is een samenwerkingsverband van de regionale gemeenten, waaronder Landsmeer, en het UWV. WSP werkt samen met veel partners op de arbeidsmarkt, zoals ondernemers, uitzendbureaus, het onderwijs, diverse hulpverleningsinstanties en welzijnsorganisaties.
Contact
Telefoon: 085-4007475
E-mail: info@wspzw.nl
Meer informatie
Home - WSP Zaanstreek Waterland (wspzaanstreek-waterland.nl)

Werkom

Leer-werkbedrijf Werkom werkt voor iedereen. Voor iedereen die werk zoekt, voor iedere werkgever die (extra) werknemers nodig heeft en voor iedere opdrachtgever die inclusief wil ondernemen.
Contact
Telefoon: 0299-469369
E-mail: info@werkom.nl
Meer informatie
Home - Werkom

Ondernemersplein

Op de landelijke website Ondernemersplein staat gebundelde informatie van onder andere overheden, Kamer van Koophandel, het UWV en het CBS. U kunt er informatie vinden over vergunningen, octrooirecht, subsidies en regionale trends. Daarnaast kunt u direct zaken regelen en video's en webinars volgen. Veel informatie en regelgeving wordt per branche aangeboden.
Meer informatie
Ondernemersplein | Alles van de overheid op één plek (kvk.nl)

Bedrijfsbezoeken door wethouder
Om de ondernemers en hun bedrijven beter te leren kennen, organiseert de gemeente Landsmeer bedrijfsbezoeken. Ondernemers zijn namelijk van grote waarde voor de gemeente door het creëren van banen en door de bijdrage aan een levendige gemeente. Tijdens het bedrijfsbezoek komt de wethouder Economische Zaken langs om meer te weten te komen over u en uw bedrijf. U kunt u aanmelden door het formulier op onze website in te vullen.
Meer informatie
Gemeente Landsmeer | Bedrijfsbezoek

Gemeente Landsmeer

Als u als ondernemer vragen heeft, kunt u ook terecht bij de gemeente zelf.
Contact
E-mail: gemeente@landsmeer.nl

Bedrijf starten

Stap 1. Controleer bestemmingsplan
Wilt u een bedrijf starten en heeft u een pand op het oog? Check dan eerst bij de gemeente het bestemmingsplan van de locatie van uw (mogelijke) bedrijfspand. Er mag alleen een bedrijf in een pand worden gevestigd als het desbetreffende bestemmingsplan een bedrijf toelaat en dan in het bijzonder een bedrijf in uw branche.

Stap 2. Milieuvergunning aanvragen of milieumelding doen
Zal uw bedrijf vanwege de producten of bedrijfsvoering het milieu belasten? Dan hebt u een milieuvergunning nodig. De voorwaarden om een vergunning te krijgen, hangen af van een aantal zaken, zoals het productieproces, de opslag van goederen en de grondstoffen en machines die u gebruikt. Voor bepaalde typen bedrijven, bijvoorbeeld voor de detailhandel, gelden algemene milieuvoorschriften.
Voldoet u aan deze regels? Dan is het aanmelden van uw bedrijf bij de gemeente voldoende.

Stap 3. Bouwvergunning aanvragen
Wie een nieuw bedrijf start, begint meestal met bouwen of verbouwen. Daarvoor is in veel gevallen een Omgevingsvergunning nodig. Wanneer de exploitant een bouwplan indient, toetst de gemeente dit aan diverse eisen, zoals de situering van het horecabedrijf, het aantal bezoekers en de oppervlakte.

Bouwvergunning én milieuvergunning nodig?
Hebt u bouwplannen, terwijl u ook een milieuvergunning nodig heeft? Vraag dan éérst de milieuvergunning aan en daarna de bouwvergunning. U kunt namelijk pas een bouwvergunning krijgen als over de aanvraag voor een milieuvergunning is beslist. Bovendien kunnen milieueisen bouwkundige gevolgen hebben.
Zie ook: Ondernemersplein

Winkeltijden

In Landsmeer mag een winkel van maandag tot en met zaterdag open zijn tussen 06:00 uur en 22:00 uur. Op zondag mogen alle winkels open zijn tussen 12:00 uur en 19:00 uur. Winkels mogen ook open zijn op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, 24 december, eerste en tweede kerstdag en op 4 mei tussen 12:00 uur en 19:00 uur. Winkeliers bepalen, binnen deze grenzen, zelf de openingstijden. Voor actuele openingstijden verwijzen wij u naar de website van de betreffende winkel op de website van de Winkeliersvereniging. Tijdens de nachturen van 22:00 uur tot 06:00 uur is winkelopenstelling niet toegestaan. Hebt u een bijzondere reden? Dan kunt u vrijstelling of ontheffing van deze verplichte sluiting aanvragen.

Markt

Wekelijks wordt op vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur op het Marktplein te Landsmeer een markt gehouden. De markt brengt sfeer in het dorp en is een ontmoetingsplaats voor velen. Er wordt een actief beleid gevoerd voor de werving van niet-vertegenwoordigde branches op de markt.